Πρόγραμμα / Πέμπτη, 08.06
Από τις 6 έως τις 11 Ιουνίου, το Thessaloniki Design Week (ThessDW) 2023 φέρνει στο επίκεντρο τη σχέση του design με τη γαστρονομία. Για την καλύτερη προσέγγιση και ανάπτυξη του θέματος, η φετινή διοργάνωση διαρθρώνεται σε τέσσερις μεγάλες θεματικές ενότητες. Αυτές δίνουν, τόσο στο ειδικό όσο και στο ευρύ κοινό, την αφετηρία και την αφορμή για τη συζήτηση, τον διάλογο, τον προβληματισμό, την ενημέρωση και τη διαβούλευση σε μία πληθώρα επιμέρους ζητημάτων.
Μία από τις τέσσερις θεματικές ενότητες του φετινούThessDW αφορά την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ένταξη της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στο δημιουργικό πεδίο της γαστρονομίας. Το ThessDW 2023 επιδιώκει να υποστηρίξει, να ενισχύσει και να αναδείξει περαιτέρω τη διεθνή διάκριση και πιστοποίηση της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης, τη γαστρονομική παράδοση και αξία της πόλης και την αναγνώρισή της ως δημιουργικού γαστρονομικού κέντρου και προορισμού. Ταυτόχρονα, στοχεύει στην προβολή και ενδυνάμωση της αξιόλογης, ακμαίας και ζωντανής δημιουργικής κοινότητας που ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο στον κλάδο της γαστρονομίας, αλλά γενικότερα στους τομείς του design και της δημιουργικής βιομηχανίας.
Στο πλαίσιο αυτό, στις 8 και 9 Ιουνίου ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Σχεδιάζοντας το Εστιατόριο του Μέλλοντος», με συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών. Ανάμεσά τους οι:
Η ημερίδα θα αναπτυχθεί στις εξής τέσσερις ενότητες:
8/6
Α. Σχεδιασμός: Από το αυθόρμητο στο conceptual
18.00. Εισαγωγή – Παρουσίαση: Δημήτρης Αντωνόπουλος
18.15. Γιώργος Σαμοϊλης: Πως μια εγκαταλειμμένη καντίνα μεταμορφώθηκε σ ένα από τα πιο hot εστιατόρια των Κυκλάδων. Ο σεφ και δημιουργός του εστιατορίου «Cantina»στη Σίφνο μας αφηγείται το στόρυ της δημιουργίας του.
18.40. Στέλιος Κόης: Ο διάσημος αρχιτέκτονας παρουσιάζει τις εξαιρετικές ιδέες που κρύβονται πίσω από τον σχεδιασμό του μοναδικού «Delta Restaurant»με 2 αστέρια Michelin στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φαληρικό Δέλτα της Αθήνας.
19.05. Θάνος Ζακόπουλος: Ο ιδρυτής του Art & Design Studio CTRZAK με έδρα το Μιλάνο, παρουσιάζει το concept της δημιουργίας του sui generis, βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο εστιατορίου – δεντρόσπιτου «Treehouse», στο Ekies All Senses Resort στη Βουρβουρού.
19.30. Ερωτήσεις - Συζήτηση
B. Art de la Table: Ο ρόλος του design στην εμπειρία του τρώγειν
18.50. Εισαγωγή – Παρουσίαση: Δημήτρης Αντωνόπουλος
18.55. Έλια Λαμπίρη: Η κεραμίστρια δημιουργός του Mud Lab, μετά τη δημιουργία πιάτων για την εκδήλωση του Christian Dior στην Αθήνα, παρουσιάζει το πολύ ιδιαίτερο project κεραμικών για το εστιατόριο «Pelagos» του Four Seasons στην Αθήνα. Σε συνεργασία με τον σεφ Luca Piscazzi αποτυπώνει σε πηλό την ψυχή ελληνικών νησιών και εκπλήσσει.
19.20. Θάνος Ζακόπουλος: Ο ιδρυτής του Art & Design Studio CTRZAK με έδρα το Μιλάνο παρουσιάζει το concept Hybride (εταιρία Seleti), που συνδυάζει με πολύ ιδιαίτερο τρόπο την διαπολιτισμική αλληλεπίδραση Ανατολής - Δύσης σε πιάτα, ποτήρια, χαλιά , φλιτζάνια, βάζα υφάσματα.
19.55. Ερωτήσεις - Συζήτηση
Διοργανωτής: Philartia / Δήμος Θεσσαλονίκης
Για την ομαλότερη διεξαγωγή της διοργάνωσης παρακαλούμε πραγματοποιήστε δωρεάν κράτηση.
designed by Boo Republic & developed by Enchatted
Privacy policy & cookies